Στις 25 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε online η τελετή απονομής των βραβείων European Week for Waste Reduction (EWWR) για το 2019 και η εθνική καμπάνια ενημέρωσης της ΕΡΤ απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Public Administrations & Organizations». Η κριτική επιτροπή του EWWR απαρτίζεται από περιβαλλοντικούς εμπειρογνώμονες που αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συμμετοχή της ΕΡΤ στην πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2019», ύστερα από κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και είχε σύνθημα «ΣυμμΕΡΤέχουμε όλοι στη Μείωση των Αποβλήτων».

Τα βραβεία, φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά, θα σταλούν ταχυδρομικά από τους διοργανωτές.

H συμμετοχή της ΕΡΤ στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο EWWR Βραβείο. Η ΕΚΕ καμπάνια ενημέρωσης ήταν μια πρωτοβουλία της κας Ζωής Παχούντη, προϊσταμένης του τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ.

O Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, ως εθνικός συντονιστής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» (EuropeanWeekforWasteReduction) υποστήριξε όλες τις Ελληνικές συμμετοχές και είναι ιδιαίτερα περήφανος που πρώτη φορά βραβεύτηκε Ελληνική δράση.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων για το έτος 2020 θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 29 Νοεμβρίου. Ο ΕΟΑΝ θα ενημερώσει για τη θεματολογία του 2020 και θα καλέσει φορείς, οργανισμούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους ιδιώτες να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.ewwr.eu/en

Κοινοποίηση
Written by Thodoris Psyrris