O Δ/νων Σύμβουλος του EOAN, κ. Ν. Χιωτάκης παρευρέθη και χαιρέτισε την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Πράσινο Ταμείο στην έδρα του στη Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά την Πέμπτη 26.5.2022.

Ο κ. Χιωτάκης συνεχάρη το Πράσινο Ταμείο για την απορροφητικότητα των κονδυλίων της ΕΕ και για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και ανέφερε ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, συμμετείχε και εξακολουθεί να συμμετέχει σε 4 σημαντικά έργα LIFE που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα: LIFE DEBAG 2014-2017 Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον, το LIFE ReWeee 2014-2020 Ανάπτυξη και επίδειξη υποδειγμάτων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με στόχο την αύξηση χρόνου ζωή τους, το LIFE IP CEI GREECE 2019-2027 Εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, με το οποίο αναδεικνύεται η νέα αντίληψη στον τομέα των αποβλήτων στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, υιοθετώντας πρακτικές και αλλαγή συμπεριφοράς για την αύξηση του κύκλου ζωής των προϊόντων, την μετατροπή των αποβλήτων σε πόρους και την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθετικής δέσμης μέτρων για τα απόβλητα, και τον περιορισμό των αποβλήτων που θάβονται, αλλά και το LIFE Prowhibit 2020-2023 που αφορά στην πρόληψη περιβαλλοντικού εγκλήματος με Έξυπνες Επιθεωρήσεις.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέρα από την ενημέρωση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Πρόγραμμα LIFE συνολικά όσο και για το ρόλο του Πράσινου Ταμείου και τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ σε έργα LIFE, επισημάνθηκαν τα κύρια σημεία της νέας Πρόσκλησης LIFE για το 2022. Στη συνέχεια από εκπροσώπους των έργων παρουσιάστηκαν τα τρία Ολοκληρωμένα έργα LIFE (Integrated Projects), καθώς και εννιά Παραδοσιακά έργα Φύσης/Βιοποικιλότητας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Πρόγραμμα Ομιλιών

Κοινοποίηση
Written by Thodoris Psyrris