ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση του ΕΟΑΝ για την Ανακύκλωση στην Αττική

 

 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, 11 π.μ. Ξενοδοχείο Athens Plaza ( Πλατεία Συντάγματος)

Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, διοργανώνουν ειδική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Ανακύκλωση στην Αττική: η επόμενη μέρα. Ένα νέο μοντέλο συνεργασίας και ο ρόλος των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης».

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Εκστρατείας που υλοποιεί από το Μάρτιο του 2022 ο ΕΔΣΝΑ,  με κεντρικό μήνυμα «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου» θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στο Ξενοδοχείο Athens Plaza ( Πλατεία Συντάγματος, Αίθουσα Pacific I & II, ημιόροφος).

 Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, οι Δήμαρχοι της Αττικής και η ΚΕΔΕ.

 

Θα τοποθετηθούν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Β. Καραμίντζιος, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης και στελέχη του Συνδέσμου.

Στόχος είναι να περιγραφούν οι συνέργειες και οι ρόλοι του ΕΟΑΝ, του ΕΔΣΝΑ και των Δήμων στα πλαίσια της στροφής προς την κυκλική οικονομία.

 

Παράλληλα θα παρουσιαστεί το νέο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων της Αττικής και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στη δημιουργία των υποδομών ανακύκλωσης και στη λειτουργία του νέου ρεύματος συλλογής των βιοαποβλήτων.

Παράλληλα, θα αναδειχθεί ο κρίσιμος ρόλος και οι νέες ευθύνες που θα κληθούν να αναλάβουν μελλοντικά όσοι εμπλέκονται στη λειτουργία των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης στην Αττική, προκειμένου να επιτευχθούν μέσα από τη συνεργασία οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Κοινοποίηση
Written by Thodoris Psyrris