Με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών, τη στήριξη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και πολλών φορέων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού του πευκοδάσους και της παραλίας του Πάρκου Σχινιά στο Μαραθώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Στη δράση καθαρισμού συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης ΕΟΑΝ δίνοντας συνέχεια στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουνίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Ίδρυμα Λασκαρίδη, για τον καθαρισμό των ακτών από κάθε είδους πλαστικά.

Ο πρόεδρος του EOAN δήλωσε ότι οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδος όπως το πευκοδάσος και η παραλία του Σχινιά πρέπει καθημερινά να είναι καθαρή για να τη χαίρονται οι πολίτες, οι οποίοι ασφαλώς και θα πρέπει να μην αφήνουν κανένα σκουπίδι όταν φεύγουν. Τόνισε επίσης ότι το σύνολο των ρύπων που βρίσκονται στις παραλίες είναι ανακυκλώσιμα υλικά και βιοαπόβλητα τα οποία βεβαίως οφείλουμε να τα απορρίπτουμε στους αντίστοιχους κάδους.

Συμμετείχαν και επίσης ο ΕΔΣΝΑ, ο Δήμος Μαραθώνα, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου Σχοινιά, και εθελοντικές ομάδες.

Κοινοποίηση
Written by Thodoris Psyrris