Το έργο LIFE-ReWEEE, στο οποίο ο ΕΟΑΝ συμμετέχει ως εταίρος, έλαβε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Environmental Awards 2020. Στην 6η διοργάνωση των Περιβαλλοντικών βραβείων αναδείχτηκαν και επιβραβεύτηκαν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις και να φωτογραφηθούν με τα βραβεία τους την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στο House 124 στο Χαλάνδρι, όπου λήφθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Στην Κατηγορία: Waste Management, Υποκατηγορία: Ανακύκλωση – Επαναχρησιµοποίηση των αποβλήτων / Waste Recycle – Reuse, το έργο LIFE RE-WEEE: Πρόληψη Παραγωγής & Επαναχρησιμοποίηση Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού( ΑΗΗΕ) στο πλαίσιο της κυκλικής Οικονομίας / Πρακτική Εφαρμογή στην Ελλάδα

 

Το έργο LIFE-ReWEEE αποσκοπεί στην πρόληψη δημιουργίας Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ). Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο Κέντρα Διαλογής και Ταξινόμησης (ΚΔΤ) ΑΗΗΕ στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Βασική δραστηριότητα των Κέντρων θα είναι η συγκέντρωση, η διαλογή και η ταξινόμηση των ΑΗΗΕ, ανάλογα με την κατάστασή τους, με σκοπό να ακολουθήσει προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή επεξεργασία.

Περισσότερα εδώ: http://www.eoan.gr/πρόληψη-έρευνα/ευρωπαϊκά-προγράμματα/

 

Κοινοποίηση
Written by Thodoris Psyrris