ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΑΝ


26 Ιουν 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΑΝ

O Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ)  ενημερώνει ότι η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου για την παρουσίαση, συζήτηση και αξιολόγηση του νέου 6ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης διακόπηκε βίαια με την είσοδο αστυνομικών οργάνων, μετά από καταγγελία στην ΓΑΔΑ ότι υπήρχε σε εξέλιξη συμβάν στην έδρα του ΕΟΑΝ επί της οδού Πατησίων.

Παράλληλα με την εμφάνιση των αστυνομικών οργάνων, ο Γενικός Διευθυντής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υπεδείκνυε ονομαστικά στους αστυνομικούς μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ για να προσαχθούν ενόψει μιας μήνυσης που θα έκανε.

Προφανώς και  Συμβάν δεν υπήρχε. Καμία  προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις απεχώρησαν. Αποτέλεσμα αυτού  ήταν να διακοπεί το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το ερώτημα που προκύπτει: Υπάρχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν τη συζήτηση για τα αποτελέσματα και τον σχεδιασμό της ανακύκλωσης; Υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν για τη συζήτηση σχετικά με την διαφάνεια στον τρόπο που διανέμεται ο κοινωνικός πόρος της ανακύκλωσης;

Είναι καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις  επίτευξης των στόχων της ανακύκλωσης και δε θα είναι εκτεθειμένη σε οικονομικές κυρώσεις και ταυτόχρονα ότι οι πολίτες απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο ανακύκλωσης με ισχυρό θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χριστίνα Ευθυμιάτου

Μπάμπης Μπιλίνης