Πράσινη Ημερίδα στην ΕΡΤ με θέμα την Ανακύκλωση


Μια «πράσινη» ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε η ΕΡΤ την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Ραδιομέγαρο, για τους ενδιαφερόμενους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους/ες της,

με θέμα την «Διαχείριση Απορριμμάτων και Ανακύκλωση»  στο στούντιο B του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ με τρίωρη διάρκεια.

Παρουσίασαν οι παρακάτω ομιλητές και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού

Με σύνθημα  «ΣυμμΕΡΤέχουμε Σωστά στην Ανακύκλωση», το κοινό ενημερώθηκε για το τοπίο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα αλλά και για τους ορθούς τρόπους ανακύκλωσης, σε περιβάλλον εργασίας αλλά και στο σπίτι.

Συμμετείχαν ενεργά πολίτες αλλά και εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Ζούλας Κωνσταντίνος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γαμπρίτσος Γεώργιος.

Η συγκεκριμένη ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την δέσμευση της ΕΡΤ στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και συγκεκριμένα στον Στόχο: Δράση για το Κλίμα.

Ο Γ.Γ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κ. Γραφάκος, δήλωσε: «Στις γειτονιές, έξω από την πόρτα μας πρέπει ο πολίτης να βρει τρεις κάδους. Πρέπει να βρει έναν μεγάλο μπλε, για να βάλει το ανακυκλώσιμο υλικό, πρέπει να βρει έναν καφέ για να βάζει κάθε μέρα το βιοαπόβλητο και πρέπει να βρει κι έναν πράσινο, ο οποίος να είναι μικρότερος ούτως ώστε τα υπόλοιπα σκουπίδια να τα πηγαίνει εκεί».

Ο Δ/νων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ, κ. Σιδέρης ανέφερε πως «Ο στόχος που πρέπει να πετύχει η χώρα είναι το  ποσοστό του υλικού που ανακυκλώνει να επιστρέφει ως δευτερογενές υλικό πίσω στην ελληνική αγορά. Πρωτοστατήσαμε στο θέμα της πλαστικής σακούλας και το περιβαλλοντικό τέλος από την πλαστική σακούλα».

και η εκπρόσωπος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, εργαζόμενη στη Διεύθυνση Καθαριότητας & Διαχείρισης Απορριμμάτων,  κα Γιαννάκη, δήλωσε πως «Ο Έλληνας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όταν και οι δημόσιοι φορείς είναι συνεπείς σε αυτό που κάνουν. Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έχουμε φτιάξει σε 30 σημεία μέσα στην πόλη γωνιές ανακύκλωσης και κάθε γωνιά έχει 5 διαφορετικούς κάδους».