Αγαπητές και αγαπητοί συνεργάτες, φίλες και φίλοι,

Ολοκληρώθηκε η θητεία μου στον Ελληνικό Οργανισμό ΑΝακύκλωσης, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019, αφού αν και μου προτάθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα ο ορισμός μου ως Διευθύνων Σύμβουλος στον ΕΟΑΝ για την επόμενη τριετία, πήρα, δύσκολα, την απόφαση να αποχωρήσω προκειμένου να ασχοληθώ αποκλειστικά με τις προσεχείς τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Νίκος Χιωτάκης
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, για την εμπιστοσύνη του και την συνεργασία του τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς και τον προκάτοχό του Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος με όρισε Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον πρώτο χρόνο, για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία του.

Αυτά τα τρία χρόνια προσπάθησα να συμβάλω στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, των Δήμων, των ΦοΔΣΑ, των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, της «αγοράς» της ανακύκλωσης, των περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων αλλά πρωτίστως των, κάθε ηλικίας, συμπολιτών μας στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την ορθή λειτουργία και την εφαρμογή της σύγχρονης νομοθεσίας, ώστε να γίνει ο διαχωρισμός των απορριμμάτων καθημερινή συνήθεια και να αυξηθούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των πλαστικών. Προσπάθησα να συμβάλω επίσης στην αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς κάθε πολίτη με στροφή προς την κυκλική οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Τα αποτελέσματα έχουν θετικό πρόσιμο σίγουρα, αφού σήμερα λειτουργούν νόμιμα όλα τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης και αυξήθηκε η ανακύκλωση μεσοσταθμικά στα επτά ρεύματα αποβλήτων περισσότερο από 10% αυτά τα τρία χρόνια. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει όλοι να επιταχύνουμε για να επιτύχουμε τους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί ως το 2030.

Οφείλω να ευχαριστήσω τα άριστα επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη του ΕΟΑΝ για τις συνέργειες, τις εισηγήσεις τους καθώς και τις πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν στον ΕΟΑΝ, ιδιαιτέρως δε, την γραμματέα του ΔΣ κ. Αλίκη Μήτσου για την καθημερινή φροντίδα και διεκπεραίωση όλων των θεμάτων του γραφείου και του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, τις Διοικήσεις των ΣΣΕΔ, τους ΦοΔΣΑ και βέβαια την ΚΕΔΕ και τους Δήμους της χώρας για την συνεργασία μας.
Τέλος ευχαριστώ τους Προέδρους κ.Βαγγέλη Καραμίντζιο και κ.Γιώργο Βρεττάκο, τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Ιωάννη Σιδέρη, καθώς και έναν-έναν και μία-μία όλα τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου για την άριστη μεταξύ μας συνεργασία και την συμβολή τους στις εργασίες και τα αποτελέσματα του ΕΟΑΝ 2019-2022, παρά τη δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας.

Κοινοποίηση
Written by Thodoris Psyrris