Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ)

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Νίκος Χιωτάκης

Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Γεώργιος Βρεττάκος.

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, ορίστηκε μεταβατικά η νέα διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.
Ειδικότερα, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νικόλαος Χιωτάκης, ενώ Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Βρεττάκος, μηχανολόγος μηχανικός..

Με την ίδια απόφαση ορίστηκε ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. ο κ. Νικόλαος Ασλάνογλου, μέλος της επταμελούς γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ.


«Είναι ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη ο ορισμός μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΑΝ. Ευχαριστώ τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα, καθώς και τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη τους και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, για την προώθηση και την επίτευξη των στόχων για την Ανακύκλωση στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Δ.Σ. και τα στελέχη του ΕΟΑΝ, τους Δήμους, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης και βεβαίως με τους πολίτες, θα καταφέρουμε να κάνουμε την ανακύκλωση στάση ζωής.» δήλωσε σχετικά ο κ. Χιωτάκης.

 


Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Γιώργος Βρεττάκος με την ανάληψη των καθηκόντων του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα ο ορισμός μου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Η ανακύκλωση είναι ίσως η σημαντικότερη διαδικασία για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό θα εργαστούμε σκληρά, προκειμένου η χώρα μας να πρωτοστατήσει το επόμενο διάστημα, πετυχαίνοντας τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.»

 

Η νέα διοίκηση του ΕΟΑΝ ορίστηκε από το ΥΠΕΝ μεταβατικά, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται στα άρθρα 20, 21 και 22 του ν. 4735/2020, όπως ισχύουν, για την επιλογή και τον ορισμό νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Κοινοποίηση
Written by Thodoris Psyrris