Το LIFE ReWeee διοργανώνει την Κυριακή 23
Δεκέμβρη 2018

Εργαστήριο

«Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!»

στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της
Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης 10:00 – 16:00

 

Τι θα κάνεις τη χαλασμένη τοστιέρα σου; Τη χαλασμένη καφετιέρα σου; Θα την πετάξεις; Με τίποτα! Φέρε τη στο Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης!

 

O Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου LIFE ReWeee, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Παζαριού της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης σας προσκαλεί στο εργαστήριο επισκευών Repair Café!

Στο Παζάρι της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης την Κυριακή 23 Δεκέμβρη
2018
, από τις 10:00 έως τις 16:00 ειδικοί τεχνικοί θα είναι διαθέσιμοι να επιδιορθώσουν δωρεάν όλες τις επισκευάσιμες ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.
Προσκαλούμε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ να φέρουν από το σπίτι τις χαλασμένες συσκευές τους, για επισκευή: Τοστιέρες, καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικά σίδερα και οποιαδήποτε άλλη χαλασμένη ηλεκτρική συσκευή είναι ευπρόσδεκτη! Και είναι πολύ πιθανό να επισκευαστεί και φυσικά δωρεάν! Οι τεχνικοί του Εργαστηρίου «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» έχουν την τεχνογνωσία και θα κάνουν τα πάντα για να σας βοηθήσουν και να σας εκπαιδεύσουν στην επιδιόρθωση.

Προωθώντας την επιδιόρθωση το έργο LIFE REWEEE έχει σκοπό να συμβάλει στη μείωση του όγκου από ηλεκτρικά απόβλητα που παράγουμε. Σήμερα, πετάμε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικών συσκευών, ακόμα και εκείνες που θα μπορούσαν εύκολα να ξαναχρησιμοποιηθούν μετά από μια απλή επισκευή. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι πολλές συσκευές μπορούν σχετικά εύκολα να επιδιορθωθούν και να παραταθεί η ζωή τους. Το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» θέλει να μας το θυμίσει αυτό!

Το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» ευελπιστεί επίσης να φέρει τους ανθρώπους σε επαφή μεταξύ τους με έναν νέο τρόπο. Και να ανακαλύψουν ότι τεχνογνωσία και πρακτικές ικανότητες αξίζει να αναζητηθούν ώστε να κάνουν ευκολότερη και πιο πράσινη τη ζωή μας. Οι επισκευές μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και πόρους και να συμβάλουν τόσο στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2, όσο και στην μείωση των αποβλήτων στην κατεύθυνση μιας Κυκλικής Οικονομίας. Τέλος, το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» θέλει να δείξει πόσο εύκολη και διασκεδαστική μπορεί να είναι η επιδιόρθωση των συσκευών!

Σας περιμένουμε μαζί με τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές σας στο

Repair Café – Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης!

Repair
Café Foundation:
Το Repair Café ξεκίνησε στην Ολλανδία το 2009, από τη δημοσιογράφο Martine Postma. Το 2010 δημιούργησε το Repair Café Foundation (Repaircafe.org), το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε τοπικές ομάδες ανά τον κόσμο που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους Repair Café!

Κοινοποίηση
Written by Thodoris Psyrris