Δελτίο Τύπου Ε.Ο.ΑΝ.

15/5/2023

 

Παρουσία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) υπεγράφη την Παρασκευή 12 Μαΐου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΜΘ-Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του αδειοδοτημένου από τον ΕΟΑΝ Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ «ΣΑΝΚΕ ΜΕΠΕ» για μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων που περιλαμβάνουν τον καθαρισμό ρεμάτων στην Κομοτηνή και τους γύρω οικισμούς,  το οποίο αναλαμβάνει η συνεργαζόμενη μονάδα του ΣΣΕΔ, ECO Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Τσαλικίδης και ο διαχειριστής του φορέα κ. Δ. Σταματούκος, παρουσία της εκπροσώπου του ΕΟΑΝ κας Ρ. Μαρίνη, στελεχών της περιφέρειας και του κ. Ε. Μηξιούδη, η εταιρεία του οποίου, ανέλαβε να διεκπεραιώσει τον καθαρισμό.

Η κα Μαρίνη μετέφερε το χαιρετισμό του προέδρου του ΔΣ κ. Β. Καραμίντζιου και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Π. Χατζηγιάννη, για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει ο ΕΟΑΝ σε ένα από τα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα της χώρας μας, όπως είναι η ανεξέλεγκτη διάθεση των ΑΕΚΚ σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές, και σε περιοχές όπου υποβαθμίζουν τον αστικό και περιαστικό χώρο και το περιβάλλον. Την υπογραφή χαιρέτισε με επιστολή του και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την έναρξη του έργου καθαρισμών ρεμάτων στην Κομοτηνή, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΜΘ-Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης με την επωνυμία «ΣΑΝΚΕ Μ.Ε.Π.Ε.»

Ο καθαρισμός ξεκίνησε την ίδια ημέρα από το ρέμα στην Δημοτική Ενότητα Αμαξάδων του Δήμου Ιάσμου, στο Αμυγδαλόρεμα της Πελεκητής, παρουσία και στελεχών του δήμου, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Μουμίν Μουμίν.

 

Κοινοποίηση
Written by Nikos Koumoundouros